Over de ontwerper

Mijn naam is Wijnand Zwart. Tijdens de lagere school was ik veel met technisch lego bezig. Niet volgens bouwtekeningen, maar volgens eigen ontwerp. Tijdens de middelbare school verschoof dat richting modelbouw (radiografisch bestuurbare bootjes). Daarnaast ontwierp en maakte ik mijn eerste ligfiets rond deze periode. Vanaf 16 jaar verschoof de interesse naar brommers en motorfietsen.

Tijdens mijn studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente begon ik met zijspan rijden. Ik had een tweetakt MZ met zijspan. Al snel bouwde ik zelf een schommelarmvoorvork om de zijspancombinatie een beter stuurgedrag te geven. Later bouwde ik een LPG instalatie in (ja, dat kan wél bij een tweetakt). Als studentenbijbaan werkte ik bij een motorfiets spuitbedrijf (Frank Fijlstra). Ik heb daar erg veel kennis opgedaan. (Mede door die kennis heb ik de zuinige driewieler kunnen bouwen.) Tegen het eind van de studie ontwierp en bouwde ik een zijspancombinatie op basis van een BMW R100.

Na mijn studie heb ik een eerstegraads lerarenopleiding afgerond. Rond die tijd was ik werkzaam in de motorbranche en heb ik bijvoorbeeld het "Tripteq Heeler" zijspan ontworpen. Deze is in serieproductie (www.tripteq.com).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ben ik werkzaam als docent aan de "HTS autotechniek" van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)